Vedd számba az uborkát
Az uborka a nyár egyik legkedveltebb zöldsége. Ebből kifolyólag sok fogy a boltokban és a zöldségeseknél, viszont gyakorta ott...
Uborkahéj – enni vagy nem enni?
Tudjuk, hogy sokan meghámozzák fogyasztás előtt az uborkát. Főleg a gyerkőcök nem szeretik, de sok felnőtt is úgy dönt,...
Vedd számba a görögdinnyét
Elkezdődött a dinnyeszezon, a piacokon és az élelmiszerboltokban pedig már megtalálható a magyar sárgadinnye és hamarosan érkezik a magyar...
Vedd számba a sárgadinnyét
A legtöbb esetben sárgadinnyét a kinézete és az illata alapján választunk. Előítéletesek lehetünk azokkal a dinnyékkel, amelyek esetleg egy kicsit...
Hiba hiba hátán
Mindenki az szeretné, ha a boltok polcain szép és kívánatos, kiváló ízű zöldségek és gyümölcsök lennének olcsó áron. Sajnos...
Élelmiszer-kilométerek
Élelmiszer-kilométerként emlegetjük azt a távolságot, amelyet az élelmiszereink a származási helyüktől a fogyasztó asztaláig megtesznek. A szállítási távolságok észszerűsítése...
Belső szépség
A látszat néha csal. Mint ahogy egy emberre ránézve sem tudjuk, hogy a jó vagy rossz tulajdonságai vannak-e túlsúlyban,...
Zöldségek és gyümölcsök szállítása, a szállítás környezeti hatása, helyi termékek előnye
Az importált zöldségeket és gyümölcsöket akár több ezer kilométeren át is szállíthatják, amíg az áruházak polcaira kerülnek. A szállítás...
Tökéletlen zöldségeket a boltok polcaira!
Megdöbbentő kutatási eredményeket hoztak nyilvánosságra a napokban, amely szerint az ausztrál gazdaságokban termesztett paradicsomok közel 90%-a kárba vész. A...