HírekPraktikákVegyél számba!

Befőzési kisokos

 

A befőttek és lekvárok készítése mindig is közkedvelt tartósítási forma volt, nem csoda hát, hogy az utóbbi években ismét reneszánszát éli. Ennek az eljárásnak köszönhetően ugyanis nemcsak hűtés nélkül és hosszú távon tárolhatjuk a gyümölcsök legjavát, hanem segítségükkel a hideg, téli hónapokba is csempészhetünk egy kis napfényt.

 

Ehhez olvashatunk tippeket a legújabb, lekvárokról és befőzésről szóló útmutatóban, amelynek célja, hogy támogassa a háztartások biztonságos befőtt és lekvár készítést. A rövid kiadványban a megfelelő alapanyagok kiválasztásától, a tartósítószerek helyes használatán keresztül a penészek megjelenésének megelőzéséig ismerkedhetünk meg a folyamat élelmiszerbiztonsági alapszabályaival, amelyek mind fontosok ahhoz, hogy minél kisebb pazarlással és biztonságosan töltsük fel a téli éléskamránkat.

 

Az útmutató a Nébih Oktatási Program honlapján a Szenior képzés menüpont alatt elérhető.

Kapcsolódó tartalmak

Egy élelmiszerhulladék tradíciója

admin

Édes-ízes ősz

admin

Fenntarthatósági Témahét alkalmából általános iskolában tanítottak a Nébih munkatársai

admin